Estem sens dubte a l'era de les xarxes socials. Per poc que ens interessi el tema hem d'estar-ne al dia i conèixer si més no quines són les seves característiques principals. Quan es tracta de relacions d'amistat, la xarxa per excelència és facebook. Quan volem tenir informació d'actualitat, i estar informats a l'instant dels temes del nostre interès hem d'acudir a twitter. Però quan del que es tracta és de networking, recerca de feina i marca personal, llavors serà a LinkedIn la xarxa social per la qual t'hauries d'interessar en primer lloc.
L'anomenen el "Facebook dels professionals". Llançada el 2003, aquesta xarxa social compta amb més de 150 milions d'usuaris, i més de 3 milions a Espanya.
Tenir un perfil a LinkedIn és una carta de presentació professional a Internet i és una de les plataformes més actuals per fer negocis i aliances estratègiques. Al cap i a la fi, un perfil a Linkedin és un resum de la teva experiència i èxits professionals.
Com funciona LinkedIn?
El primer pas per començar utilitzar LinkedIn és molt semblant a la confecció d'un CV online. Et dones d'alta, crees el teu perfil i comences a omplir les teves dades professionals que són bàsicament els que posaries al teu CV: titulacions professionals, educació, lloc de treball actual i llocs passats, habilitats, publicacions, etc.
A continuació crearàs una xarxa de contactes, que pots incorporar a partir del teu correu, altres xarxes socials, o les empreses on has treballat.
D'altra banda, LinkedIn incorpora les recomanacions. Pots sol · licitar una recomanació als teus contactes i ells poden redactar un breu resum de la seva opinió professional sobre tu a la secció de recomanacions del teu perfil. Una altra fórmula senzilla, pràctica i molt útil de sumar punts en el teu CV.
També pots unir-te a grups relacionats amb la teva professió. La dinàmica dels grups és pràcticament similar a la d'un fòrum de debat, i suposen una eina amb diverses possibilitats: estar al dia dels temes que t'interessen, consultar dubtes amb experts, impulsar la teva marca personal...
Consulta aquest manual visual i senzill de Naiara Pérez de Villarreal, per fer un cop d'ull al portal i fer-te una idea del seu funcionament.
Alguns consells bàsics per l'ús de linkedin:
- Utilitza LinkedIn estrictament per l'àmbit professional
- Dedica temps al teu perfil. És important mantenir sempre actualitzat i complet per augmentar les probabilitats de ser trobat en qualsevol recerca.
- Sigues actiu, involucra't. Respon preguntes, ja que això demostra la teva àrea d'especialització. Uneix-te als grups professionals de preferència. Comparteix amb altres usuaris teu coneixement.
- La clau és l'actitud. Actua a Linkedin pensant en què pots aportar tu als altres usuaris en comptes de què pots aconseguir el teu d'ells.
- Sigues honest, no menteixis ni exageris sobre antecedents i èxits.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
El blog el construim entre tots i totes, el teu comentari el fa créixer!!